Hallinto & Lasituotanto
Ravikatu 2
30420 Forssa

 
 
dsc07324.jpg
 

Tasomaiset turvalasit

Tambestin tasomaisten turvalasien valikoima on markkinoiden monipuolisimpia. Tuotegategoriaamme kuuluu muun muassa, laminoitu turvalasi, karkaistu turvalasi ja laminoitu karkaistu turvalasi.  Muita tuotegategoriaanmme kuuluvia tuotteita ovat muun muassa kuviolasit ja palonsuojalasit.

Turvalasiteknologian nopean kehityksen ansiosta, lasia voidaan käyttää rakennuksissa
erittäin monipuolisesti. Tambest Glass Solutionin tasomaisten turvalasituotteiden laatu on huippuluokkaa ja valikoima yksi markkinoiden monipuolisimmista. Korkeatasoisten tuotantolinjojen sekä asiantuntevan henkilökuntamme ansiosta kykenemme valmistamaan pitkälle jalostettuja turvalasituotteita - tarvittaessa hyvinkin nopealla toimitusajalla. Konsultoimme tarvittaessa asiakkaitamme lasirakenteiden teknisten yksityiskohtien määrittelyssä jo tarjousvaiheessa. Lopullinen tarjous räätälöidäänkin usein tämän konsultoinnin pohjalta. 


Laminoitu turvalasi

Laminoitu turvalasi koostuu vähintään kahdesta lasilevystä, joiden väliin on laminoitu elastinen muovikalvo. Kalvo sulatetaan lasien väliin kovassa paineessa ja lämpötilassa. Laminoidun lasin turvaominaisuudet perustuvat lasien välissä olevaan elastiseen muovikalvoon, joka pitää rikkoutuneet lasinpalat koossa - laminoitu lasiruutu pysyy kehyksissä, läpipääseminen estyy sekä tapaturmavaara vähenee merkittävästi laminointiprosessin ansiosta. Laminointi ei vaikuta lasien optisiin ominaisuuksiin.

Laminoitua lasia käytetään henkilöturvallisuuden lisäksi paikoissa, joissa tarvitaan suojaa esim. murtautumista, vandalismia, ampumista tms. ulkoista uhkaa vastaan. Näissä tapauksissa käytetään monikerroslaseja paksuilla PVB-kalvoilla.

Tambest Glass Solution tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman laminoituja turvalaseja. Laminointi tapahtuu puhdastiloissa, jolla varmistetaan lasien virheettömyys. Laminoitavien lasien normimaksimikoko on 2600 x 4500 mm. Suuremmat koot, aina 3210 x 6000 mm:iin asti, ovat mahdollisia erikoistuotantona.

Voit tutustua laminoitujen turvalasien tuotevalikoimaan seuraamalla sivun vasemassa laidassa olevia linkkejä. Jos etsimääsi tuotetta ei löydy, ota yhteyttä asiantuntevaan myyntiimme.

VÄRILLISET LASIT

Värillisiä laseja käytetään ennen kaikkea tuomaan näyttävyyttä rakennuskohteeseen. Haettaessa tiettyä värisävyä voidaan käyttää värillisiä kalvoja, laseja tai näiden yhdistelmiä. Laajan värikalvo-  ja –lasivalikoiman ansiosta pystymme tarjoamaan runsaasti eri värivaihtoehtoja.

ÄÄNENERISTYSLASIT

Ääneneristyslasia käytetään nimensä mukaisesti parantamaan kohteen äänieristystä. Laminoitu turvalasi eristää aina jonkin verran ääntä, mutta sen tehoa voidaan parantaa käyttämällä paksumpaa PVB- tai äänieristyskalvoa (sound control) ja/tai paksumpia laseja.

MURRONSUOJALASIT

Murronsuojalasia käytetään nimensä mukaisesti lasin läpi murtautumisen estämiseen. Ne sopivat etenkin liiketilojen ja arvokiinteistöjen suojaamiseen. Tambest Glass Solutionin murronsuojalasit ovat testattuja ja tyyppihyväksyttyjä.

SENTRYGLAS PLUS

Tavallista PVB-kalvoa lujempaa SentryGlass- laminointikalvoa käytetään kohteissa, jossa laminoidulta turvalasilta vaaditaan äärimmäisiä turvaominaisuuksia, mutta samalla halutaan säilyttää lasirakenteen keveys. SentryGlass -tuote on lujuutensa ansiosta erityisesti laivateollisuuden suosiossa.


Karkaistu turvalasi

Karkaistun turvalasin lujuus perustuu lasille tehtyyn lämpökäsittelyyn. Lasi lämmitetään n. 650 °C lämpötilaan, jolloin lasi pehmenee ja sen jännitykset katoavat. Tämän jälkeen lasi jäähdytetään nopeasti, jolloin lasin pintaan jää pysyvä puristusjännitys ja keskiosaan pysyvä vetojännitys.

Karkaistun lasin lujuus kasvaa n. 3-5-kertaiseksi käsittelemättömään lasiin verrattuna. Karkaistun lasin turvaominaisuudet korostuvat myös lasin rikkouduttua, jolloin se hajoaa pieniin murusiin aiheuttamatta isompia haavoja joutuessaan ihokosketukseen.

Turvalasin karkaisussa olennaisinta on saada lasin optiset ominaisuudet pysymään muuttumattomina. Tambest Glass Solutionin karkaisuprosessissa lasi lämmitetään kaksivaiheisesti osin kiertävällä ilmalla, jolloin lasin optiikka säilyy hyvänä. Optisen vääristämättömyyden tärkeys korostuu suurissa heijastavissa lasipinnoissa.

Kasvava tarve yhä suurempiin lasipintoihin, piilokiinnityksiin sekä rakenteisiin ilman puitteita ja kehyksiä on usein suunnittelun lähtökohtana. Paremman kestävyyden, turvallisuuden ja suurten lasikokojen ansiosta karkaistu turvalasi on järkevä vaihtoehto näissä rakenteissa. Karkaistujen lasien maksimikoko on 2440 x 4500 mm.


Laminoitu karkaistu turvalasi

Yhdistämällä kaksi turvalasityyppiä saavutetaan samanaikaisesti karkaistun turvalasin mekaaninen kestävyys ja lämpötilaerojen sietokyky sekä laminoidun turvalasin sirpaleita sitova ominaisuus ja murronkestävyys. Mm. katokset, kaiteet, maisemahissit ja pääsisäänkäyntien lasirakenteet toteutetaan usein karkaistuista ja laminoidusta turvalasista.

Laminointi- ja karkaisulinjojemme yhteistyön tuloksena syntyvä laminoitu karkaistu turvalasi on asennettavuudeltaan ja optiikaltaan turvalasien aatelia.


Muut tasomaiset turvalasit

Tambest Glass Solutionin laajasta tuotevalikoimasta löytyy suuri määrä myös muita tasomaisia turvalaseja. Näitä ovat mm. kuviolasit, palonsuojalasit, lämpölujitettu lasi jne.

 

Tuotanto ja tuotantokoneisto

 • n. 10 500 m² tuotantotilat
 • tasomaisen laminoidun turvalasin tuotantolinja, jossa maksimikoko 2600 x 4500
 • tasomaisen karkaistun turvalasin tuotantolinja, jossa maksimikoko 2400 x 4200 mm
 • kolme taivutusuunia laminoitaville laseille, jossa maksimikoko 3200 x 6000 mm
 • kaksi taivutusuunia karkaistulle laseille, jossa maksimikoko 2400 x 4200 mm
 • useita pysty ja vaakahiomakoneita
 • useita hionta- ja porauslinjoja
 • kolme CNC-työstökonetta, joissa maksimikoko jopa 2600 x 5000 mm
 • eristyslasinvalmistusyksikkö taivutetulle lasille, jossa maksimikoko 6000 x 3210 mm
 • neljä lasinleikkuulinjaa
 • kaksi autoklaavia. joissa maksimikoko 6000 x 3210 mm
 • hiekkapuhalluslinja, jossa maksimikoko 2400 x 6000 mm (puhalluskorkeus max. 2000mm)
 • alumiinirakenteiden työstöyksikkö
 
 
 
 

Ota yhteyttä, autamme löytämään tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

 
login Synergia Foxy